הגוף המיוחד שלך, או: אינטליגנציה גופנית

למה הגוף המיוחד שלך זקוק? לא, לא, אל תקראי בספרי הבריאות. שם לא יגידו לך למה הגוף שלך זקוק. בספרי הבריאות יספרו לך מה רע לגוף לפי מחקרים, ומה טוב לגוף לפי מחקרים, ואת זה חשוב מאוד לדעת, אבל זה רק חלק מהסיפור. הסיפור האמיתי והחשוב זה את. או אתה. ולמה הגוף שלכם זקוק.

יש למשל גוף שזקוק להרבה פעילות גופנית. נכון, ההמלצות הכלליות הן שלושים דקות הליכה ביום. אבל האם הגוף שלך זקוק לשלושים דקות הליכה ביום? אולי לפחות? אולי ליותר? ואולי בקיץ הגוף המיוחד שלך זקוק ליותר הליכה ובחורף לפחות הליכה? ואולי היום הגוף שלך זקוק דווקא ליוגה, או לפעילות גופנית דרך עבודות הבית (מחקרים מראים שעבודות בית הן צורת התעמלות מסורתית וחשובה)?

ומה לגבי מזון? האם הגוף שלך באמת זקוק לכל הירקות והפירות שעליהם ממליצים מדורי הבריאות? ואולי לא? ואולי הגוף שלך דווקא זקוק לסוג מסויים של ירקות ופירות, ולהיזהר מסוג אחר? ואולי הגוף שלך לא זקוק לכל-כך הרבה סיבים תזונתיים כמו שכולם ממליצים, ואולי דווקא ליותר סיבים תזונתיים מהמומלץ?
בטח כבר הבנתם אותי עד כאן, לא אמשיך לחזור על עצמי.

מה שרציתי לכתוב אומר בעצם: תכירו את הגוף הפרטי והמיוחד שלכם. הוא מאוד מיוחד. כמו שהפנים שלכם לא זהים לפנים של אף אחד (גם אם אתם תאומים זהים!), כך גם הגוף שלכם לא זהה לגוף של אף אחד. יש לו את הצרכים המאוד מיוחדים שלו, וככל שתזהו אותם יותר ותדעו פחות או יותר לספק אותם – כך יהיה לגוף שלכם טוב יותר.
ואם כבר אני כותבת על צרכי הגוף המיוחד אני לא יכולה שלא להפנות לספר מצוין של הדיאטנית ליאורה חוברה , שנקרא "הדיאטה הסינית". הספר הזה, שיצא לפני כמה שנים, מסביר, דרך הרפואה הסינית, את העקרונות של טיפוסים שונים, ולמה כל טיפוס וטיפוס זקוק מבחינת תזונה.

הספר הזה עוסק בתזונה המיוחדת לכל טיפוס וטיפוס, וגם בתנאי החיים מבחינת חום וקור, למשל, שכל טיפוס זקוק לו.
אבל יש עוד תנאים מיוחדים שכל גוף וגוף זקוק לו, והם למשל: נשימה המיוחדת לו, שינה המיוחדת לו, תנועה המיוחדת לו, לחות באויר המיוחדת לו, ועוד.

אבל, אתם יכולים לשאול, איך נדע מהם צרכי הגוף שלנו?
כדי לדעת את צרכי הגוף שלכם אתם פשוט צריכים להתבונן בחייכם ובתגובות הגוף שלכם לתנאים השונים. איזו תזונה עושה לגוף שלכם טוב? כמה שעות שינה עושות לגוף שלכם טוב? ולכמה תנועה אתם זקוקים היום, מחר? ולכמה תנועה אתם זקוקים באביב הזה, לכמה תנועה הייתם זקוקים בחורף האחרון? (מניסיוני, אגב, גם תרגול קבוע של מדיטציה עוזר להבחין בצרכי הגוף.)

ליכולת הזו לחוש את צרכי הגוף המיוחד שלכם, ולהיענות לו, אפשר בעצם לקרוא "אינטליגנציה גופנית". כפי שיש היום נטבעו מושגים של "אינטליגנציה רגשית", "אינטליגנציה מינית", וכו', כך אפשר לקרוא ליכולת הזו לחוש את צרכי הגוף הפרטי שלכם ולהיענות להם – "אינטליגנציה גופנית". כמובן שכשאתם יודעים לקרוא את צרכי הגוף הפרטי שלכם ולהיענות להם – תדעו גם להיענות לצרכי הגוף הפרטי של ילדיכם, הוריכם, בני-הזוג שלכם וכו'.

עוד בנושא

אשמח לשמוע מכם

או הקלידו את הפרטים שלכם ואתקשר אליכם חזרה

אהבתם את התוכן? שתפו חברים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

קבלו מתנה ממני

מטופלים המעוניינים בכך,
יקבלו בפגישות הראשונות במתנה
ספר שיתאים להם!